Welkom

Welkom op de site van Kadijkveste, het appartementencomplex met de mooiste binnentuin van Amsterdam (en mogelijk daarbuiten).

Het complex bestaat uit 93 woonappartementen en 14 bedrijfsunits.

Het is in 1992-1993 gebouwd op het voormalig NS rangeerterrein aan de Nieuwe Vaart, naast de Kromhout museumwerf, tegenover het 'eiland' Oostenburg waarop ooit de VOC werven en touwslagerijen gevestigd waren, later de bedrijven van Werkspoor, daarna Stork. 

Op deze plaats stond vanaf 1672 gedurende enige tijd het 'kruithuis', een buskruitmolen en het kruitmagazijn van de stad.

Dit stuk van Amsterdam ligt binnen de zogenaamde Vierde Uitleg, de grote stadsuitbreiding van 1665. Ons gebouw ligt binnen de grenzen van het 'beschermd stadsgezicht' en binnen de 'bufferzone' van het Werelderfgoed-gebied. 

De Kadijkveste heeft een actieve Vereniging van Eigenaren met gezonde financiele reserves. Er is een jaarlijks geactualiseerd meerjaren onderhoudsplan. Het technisch beheer wordt gevoerd door het bestuur, met assistentie van een extern bouwkundig adviseur en een huismeester. Het administratief beheer is uitbesteed aan een administratiekantoor. De VVE is eigenaar van de grond (dus geen erfpacht)

Naast de instandhouding van het gebouw. entameert de VVE de onderlinge contacten tussen bewoners, o.m door samenwerking in commissies en projecten, en door het jaarlijkse tuinfeest. 

Als je opmerkingen hebt over de site kun je dat mailen naar bestuur@kadijkveste.nl.